new-arrivals-arrow
KONTAKT &
FEEDBACK
Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Om du surfar vidare på vår sida ber vi dig acceptera cookiepolicyn. Läs vidare

Filtrera & sortera

Färger

Sortera

Vy:
Produktvy utan modell
  • Världens största Esprit-sortiment
  • Frakt endast 9,99 kr.
  • BETALNING MED KONTOKORT
  • KOSTNADSFRIA RETURER
  • ESPRIT FRIENDS (3 % BONUS)

Slipsar från Esprit

Slipsar är de klassiska följeslagarna för en formell look av alla slag, men är ändå långt ifrån en ensidig accessoar. Olika snitt, designs och material gör slipsar till en markant och individuell accessoar. Våra absoluta favoriter är eleganta sidenslipsar, som ger varje kavaj eller business-kostym en maskulin elegans. Diskreta och enfärgade eller extravagant mönstrade, beroende på vad som passar till tillfället och vår outfit. Vissa tillfällen kräver däremot speciella slipsar med mönster som ligger i tiden eller ett ovanligt material som denim eller linne. Det är tillåtet att prova på nytt - på så vis får klassikern ny, fräsch färg.

Fint silke möter maskulin design - den perfekta blandningen för markanta slipsar

En av dina bästa vänner har sedan flera år tillbaka en egen restaurang som han är mycket framgångsrik med. Du stöttade honom från allra första början med organisationen, till en början för vänskapens skull, men nu har det blivit till ett heltidsjobb. Efter att han vid ett möte i grannstaden, av en slump upptäckte en tom fabriksbyggnad vid utkanten av en trendig stadsdel, är din vän nu mitt uppe i planerna för att redan i år öppna en ny filial av sin restaurang. En grå och tråkig dag åker ni tillsammans iväg för att ta en närmare titt på fastigheten. Som tillfället kräver är ni båda formellt klädda. Din vän har en mörk kavaj i ren ull med en fin, mönstrad slips i silkblandning. Du har bestämt dig för en enfärgad sidenslips som kontrast till en figursydd, svart blazer. Vid fabriksbyggnaden träffar ni mäklaren och en vän som är arkitekt. Han hjälpte även till vid renoveringen av den första restaurangen. Den stora, gamla tegelstensbyggnaden ser lite dyster ut i det gråa vädret. Men så fort ni går igenom de stora ståldörrarna som leder in till salen, ser du byggnadens potential. Stora, höga fönster ger salen, som omringas av en läktare på två våningar, ett underbart naturligt ljus. Även den unga arkitekten är förtjust i lokalen. Trots att han är elegant klädd i en v-ringad kashmirtröja och en smal, randig slips klättrar han upp för en brandstege, öppnar varje rostig dörr och kontrollerar byggsubstansen, samtidigt som han delar med sig av sina idéer.

Diskret, men aldrig enkel - formell utan att vara långtråkig

Din vän tvekar inte en sekund - efter besiktningen av lokalen äter ni lunch med mäklaren för att diskutera allt det nödvändiga. Mäklaren har redan med sig ett erbjudande. Användningen av fabriksbyggnaden som restaurang är möjlig och mäklaren lovar att förbereda avtalen så fort som möjligt. Samtidigt ber arkitekten om alla befintliga planlösningar och arkitektoniska ritningar så att han kan lägga fram ett förslag på ombyggnaden så fort som möjligt. Helnöjda och fulla av idéer för den nya restaurangen, sitter ni länge den här kvällen vid ett bord på din väns restaurang, delar på en flaska vin och smider planer för den nya restaurangen. Drygt två veckor senare är alla kontrakt underskrivna och du och din vän har ett andra möte med arkitekten. Den här gången är ni ännu mer spända än under besöket i fabriksbyggnaden. I chinos, ljus skjorta och en bred, diskret, randig slips sitter du på skrivbordskanten på restaurangens kontor när det knackar på dörren. Klädd i ljusgrå kavaj med rutig sidenslips kommer arkitekten in på kontoret och går rakt på sak - han breder ut sina första förslag på ombyggnaden på skrivbordet. Man märker att han är precis lika förtjust i projektet som ni båda är. Trots helt olika förutsättningar, har han lyckats att fånga den första restaurangens individuella karaktär i förslagen till filialen. Din vän kommer med förslag och frågar efter detaljer... Tre timmar senare har alla önskemål om ändringar diskuterats - tre veckor senare önskar du din vän lycka till när han är på väg till banken för att göra upp om finansieringen, klädd i mörkgrå business-kostym och sidenslips med fin struktur. Med ett leende på dina läppar ser du honom gå. Och framför ditt inre öga ser du redan invigningsdagen då ni kommer att stå klädda i snövita skjortor, eleganta västar och ovanliga sidenslipsar och välkomna de första, förtjusta gästerna som kommer till den nya restaurangen.

Visa fler...
Visa mindre...