new-arrivals-arrow
KONTAKT &
FEEDBACK
Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Om du surfar vidare på vår sida ber vi dig acceptera cookiepolicyn. Läs vidare

Filtrera & sortera

Färger

Märke

Sortera

Vy:
Produktvy utan modell
  • Världens största Esprit-sortiment
  • Frakt endast 9,99 kr.
  • BETALNING MED KONTOKORT
  • KOSTNADSFRIA RETURER
  • ESPRIT FRIENDS (3 % BONUS)

Sjalar och halsdukar från Esprit

Även om vi snabbt tänker på tjocka, mysiga ullhalsdukar och långa vinterpromenader, är sjalar och halsdukar inte knutna till någon säsong eller stil. En trekantssjal i mjuk jersey kompletterar vår outfit underbart, även varma dagar. En bred sidensjal på sommaren ser lika bra ut om den är löst virad runt halsen eller om man knyter den runt huvudet. Oavsett om de ska värma oss, vara eleganta eller ge oss en ledig, bohemisk charm - sjalar och halsdukar är mångsidiga och kompletterar vår outfit på många, olika sätt. Alltid så som vi gillar det - och så som det passar oss bäst.

För outfits med det lilla extra: Ett äkta blickfång för varje stil

Redan länge drömmer du och din bästa väninna om att öppna ett café tillsammans. Under en vinterpromenad genom kvarteret, du klädd i en duffel och en stickad loop-sjal och din väninna i dunjacka och en mjuk, grovstickad sjal, upptäcker ni en skylt vid den lilla lokalen i hörnet som har stått tomt sedan ett tag . De hyr ut lokalen på nytt! Förtjusta kikar ni in genom det dammiga fönstret - det finns en hel del att göra, men ni är helt säkra på att ni tillsammans skulle kunna göra något av den här lokalen. En månad senare är alla kontrakt påskrivna och ni börjar ivrigt att renovera ert framtida café. Självklart hjälper alla vänner och bekanta till med renoveringen. Efter två ansträngande veckor är så gott som allt avklarat och ni belönar er med att strosa runt på en av de största seconhand-affärerna i stan: Klädd i en nappaläderjacka och en mjuk ullsjal strosar du omkring mellan fåtöljer från 50-talet och gamla sammetsoffor och letar efter ovanliga möbler för er caféinredning.

På den första, varma vårdagen levereras ert cafés höjdpunkt: Den stora, glänsande espressomaskinen i krom som du med mycket tur lyckats fynda på ett annat café som precis har stängt. Din lätta, breda bomullssjal fladdrar i den varma vinden när du springer nedför gatan för att släppa in teknikern. Installationen har precis hunnit bli färdig och teknikern har förklarat för dig hur trycket och temperaturen ska vara inställt, när din väninna kommer in. Snabbt tar hon av sig kappan och den vävda halsduken med fint mönster och kastar sig över espressomaskinen. Resten av dagen spenderas med att förbereda olika kaffedrinkar och testning av olika rostningar.

Silkeslen, transparent och luftig eller varm och gosig - halsdukar och sjalar för varje säsong

Nästan direkt efter invigningen av caféet blir det varmt - Ni har verkligen tur. De små borden och bänkarna som ni har ställt ut framför cafét är nästan alltid fulla av folk. I en lätt sommarklänning och en färgglad sidensjal står du vid försäljningsdisken och rådgiver en kund om de olika espressobönorna. Din väninna, som har på sig en tank-top med en glänsande satinsjal knuten över håret skummar upp mjölken till gästernas cappuccino. Till hösten har cafét redan hunnit bli ett inneställe i kvarteret. Stamgästerna uppskattar den personliga servicen, den vänliga atmosfären och det utmärkta kaffet. Under morgontimmarna och på helgerna är brukar det redan vara så mycket folk att det snart kommer att bli dags att anställa någon. En våt och grå förmiddag kommer du till cafét, klädd i en mjuk jerseysjal om halsen, för att tillsammans med din väninna skriva en arbetsbeskrivning. Hon står redan och väntar på dig i dörren till cafét, klädd i en stickad klänning och en stor trekantssjal i viskos. Bredvid henne står en ung kvinna som ler blygt. Din väninna presenterar er för varandra. Kvinnan kommer från Frankrike och är utbildad konditor, patissière. Hon har precis flyttat till Sverige med sin pojkvän och letar nu efter ett jobb. Hon skulle hemskt gärna vilja jobba på cafét och har föreslagit att man skulle kunna utöka utbudet med franska tartes och macarones. Vilken fantastisk slump - och glänsande utsikter för det nya året.

Visa fler...
Visa mindre...