new-arrivals-arrow
KONTAKT &
FEEDBACK
Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Om du surfar vidare på vår sida ber vi dig acceptera cookiepolicyn. Läs vidare
9258-image-esprit-magazin-pflege-schrank

Ordning i garderoben

Enligt studier använder vi bara 20% av våra kläder! Därför hjälper regelbunden rensning dig att få en överblick över vilka kläder du inte har burit på länge. Ta dig tid att sortera ut kläder. Det mest effektiva är om du tömmer hela garderoben och granskar varje enskilt plagg. Och det kan väl inte skada att torka ur garderoben någon gång ibland, eller hur? Börja med att lägga in dina absoluta favoritplagg i ögonhöjd. Stapla inte kläderna för högt och lägg det du inte använder så ofta längst bak. En god överblick gör det lättare för dig att snabbt hitta en passande outfit på morgonen. Sortera om möjligt bort säsongsplagg, för vem behöver vinterkappor på sommaren?

Tips: Vänd på alla galgar så att krokarna är åt samma håll. Vrid galgen så att kroken är åt andra hållet när du väl burit ett plagg. Galgarna som du inte har vänt på efter sex månader? Dessa plagg har du inte använt på ett halvår, och det gör säkerligen nästa stora utrensning enklare.

9258-image-esprit-magazin-pflege-lagerung

Det är viktigt hur du förvarar kläderna

För att kläderna ska behålla formen längre är det viktigt att de förvaras på rätt sätt. Då måste du naturligtvis veta hur. Som enkel huvudregel gäller: Ull ska vikas, alla andra material är bättre att hänga upp på galgar. 
Eftersom ull är relativt tungt och känsligt kommer dina stickade tröjor att töja sig på längden och med tiden få fula noppor om du hänger dem på galgar. Däremot blir lätta klänningar och blusar snabbt skrynkliga om du inte hänger dem på galgar. 
 

9358-image-esprit-magazin-pflege-linen

Linne

Goda nyheter! Dina favoritartiklar i linne är lättare att sköta än du tror. Den starka naturfibern känns lite grov till att börja med, men blir mjukare efter varje tvätt. Lite skötselråd:

Använd helst ett fintvättmedel utan blekmedel & och välj ett skonsamt tvättprogram med låg temperatur. Centrifugera kort med lågt varvtal och häng upp plagget när tyget fortfarande är lätt fuktigt, eftersom linne behöver restfuktighet när det torkar. Om tyget har dragit ihop sig något kan du lätt stryka ut det till dess ursprungliga form. Men tänk på: även här ska plagget vara lätt fuktigt.

9258-image-esprit-magazin-pflege-motten

Du vs. malen

Hur skyddar du garderoben mot otrevliga malattacker? Vi rekommenderar att du lägger en eller två små lavendelpåsar mellan klädesplaggen eller hänger dem i garderoben. Mal gillar inte lukten – på så sätt skyddas dina favoritkläder mot små hål. 
 

9258-image-esprit-magazin-pflege-leder

Så här behåller dina skinnaccessoarer formen

Väskor och skor av förstklassigt skinn vill du naturligtvis ha glädje av länge. Impregnering hör därför till den grundläggande vården. Trots det deformeras skinnaccessoarer snabbt om de används ofta. Häng därför alltid upp dina väskor ordentligt och använd skoblock. Även väskor bör du fylla med papper och allra helst förvara i en tygpåse. På så sätt behåller de formen.

TILL VÄSKORNA  SHOPPA SKOR

  • Världens största Esprit-sortiment
  • Frakt endast 9,99 kr.
  • BETALNING MED KONTOKORT
  • KOSTNADSFRIA RETURER
  • ESPRIT FRIENDS (3 % BONUS)