new-arrivals-arrow
KONTAKT &
FEEDBACK
Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Om du surfar vidare på vår sida ber vi dig acceptera cookiepolicyn. Läs vidare
9455-image-esprit-magazin-pflege-guide-washkorb

Din maskin kräver rätt program

När det är absolut nödvändigt att tvätta, ska du tvätta vid så låg temperatur som möjligt och fylla upp maskinen. Detta ger dig minskad energianvändning (och lägre elkostnader). Det går fantastiskt bra att förbehandla mindre fläckar för hand.

Har din tvättmaskin ett eco-program? Vad bra! Använd det. Visserligen tar tvättprogrammet ofta lite längre tid, men det är betydligt mer energibesparande och miljövänligare. Alternativt ska du alltid välja ett program med låg temperatur. Och när du vill göra något gott för miljön, ska du helst avstå från att torka i en torktumlare. Den är en riktig energitjuv. Är torktumlaren något du inte kan vara utan? Då ska du tvätta kläderna med en centrifugeringshastighet från 1600 varv. På så sätt försvinner mer vatten från kläderna och du sparar sedan energi vid torktumlingen.


9455-image-esprit-magazin-pflege-guide-mikroplastic

Mikroplaster? Nej tack!

Vid varje tvätt släpper inte bara tvättmedlet utan även dina plagg ifrån sig rester som hamnar i grundvattnet, eftersom syntetmaterial under tvätten avsöndrar små mikroskopiska mikrofibrer. För att inte släppa ut de s.k. mikroplasterna i miljöns kretslopp, rekommenderar vi dig att använda speciella tvättpåsar, som med sina extremt finporiga material fungerar som ett filter.

9258-image-esprit-magazin-waschen-denim

DENIM DENIM DENIM

Mörka jeans avger alltid färg & vid de första tvättarna. Därför bör du absolut inte låta dem komma i kontakt med ljusa plagg.
Vänd dina favoritplagg ut och in före tvätt för att bevara färgerna på bästa sätt.
Vårt tips: Istället för att tvätta jeansen i tvättmaskinen kan du lägga dem i frysfacket i 24 timmar - det hjälper naturligtvis inte mot fläckar, men efteråt känns jeansen härligt fräscha igen. 

SHOPPA JEANS

9258-image-esprit-magazin-waschen-waschmittel

Använd rätt tvättmedel

I huvudsak gäller: Pulver och tabletter belastar miljön. Flytande tvättmedel har en högre mängd tensider och är en större belastning för reningsverk. Tvättmedel som rengör din tvätt även vid låga temperaturer och varken innehåller färgämnen eller ytterligare konserveringsmedel är idealiska. Och särskilt om de även säljs i återvinningsbara - eller redan återvunna - förpackningar. Dessutom ska du alltid använda tvättmedel sparsamt: Små mängder räcker. 
 

9258-image-esprit-magazin-waschen-zu-oft

Tvätta inte för ofta!

Det är tyvärr sant: Det snabbaste sättet att förkorta ”hållbarhetsdatumet” för dina kläder är att tvätta dem i tid och otid. Många tyger mår nämligen inte alls bra av att tvättas ofta. Mycket mer skonsamt: Vädra dina kläder ordentligt efter varje användning, det räcker oftast för att spara in på en tvätt. Dessutom bör du tvätta i kallt vatten så ofta som möjligt, det är bättre speciellt för konstfiber och ull.  
 

  • Världens största Esprit-sortiment
  • Frakt endast 9,99 kr.
  • BETALNING MED KONTOKORT
  • KOSTNADSFRIA RETURER
  • ESPRIT FRIENDS (3 % BONUS)