Circular_Animation_Final (1)

Trendigt: Att tänka om

Det är upp till oss att förändra saker. Vi vill röra oss bort från en linjär ekonomi och en slit- och slängkultur. I stället siktar vi in oss på en cirkulär ekonomi, där vi har ett respektfullt förhållningssätt till råvarumaterial. Hakar du på? Låt oss tillsammans göra skillnad.


04_Asset

Varje steg räknas

I skrivande stund kommer redan 40% av vårt materialbehov från hållbara källor. Och siffran ökar, ökar, ökar... 05_Asset

Det beror på oss

För att sluta cirkeln, tar vi ansvar! Från vår sida innebär detta främst att ha en hållbar produktion. Alltså en skonsam hantering av resurser, rättvisa arbetsvillkor, säker användning av de kemikalier som vi inte kan undvika samt kontroll av alla utsläpp. 06_Asset

Green delivery

Ett hållbart mode hänger för oss även ihop med en miljövänlig frakt. För att hålla transportsträckan kort har vi därför våra egna lagerlokaler i Europa och Asien, som står beredda att frakta beställda varor från ett lager i din närhet. Helt utan frakt går det naturligtvis inte. Vi försöker därför att ha klimatneutrala frakter. Detta innebär att CO2-utsläppen som uppstår med dessa frakter kompenseras genom miljöprojekt. 


07_Asset

Laga i stället för att slänga

Köpa, använda, slänga? Snälla, sluta med det! Vi tillverkar förstklassiga varor som du kan ha glädje av under en lång tid. Om det skulle uppstå en liten skada på något av dina ofta använda favoritplagg hjälper vi dig gärna: I varje butik i Tyskland erbjuder vi en reparationsservice för Espritplagg. 


08_Asset

Använd vad som redan finns

Detta är fakta: Vi använder mer resurser än vad som långsiktigt står till vårt förfogande. Vi kan inte fortsätta så här. Inte heller inom modeindustrin. Vi vill därför återvinna och återbruka allt fler textilmaterial och satsa på återvinning vid framställning av en ny produkt. Och igen. Och igen. På så sätt använder vi vad som redan finns inom det ekonomiska kretsloppet utan att behöva tillföra något nytt. Bättre för dig. Bättre för världen. 

Vår service för dig

Esprit to go

Ladda ner nya appen och utnyttja alla förmåner.

Storefinder

Hitta nästa Espritbutik i din närhet

Värdecheck 100 kr

Bli medlem i Esprit Friends & utnyttja många förmåner.

Värdecheck 100 kr

Bli medlem i Esprit Friends & utnyttja många förmåner.

Personal shopping

Kom in i våra butiker och hitta din perfekta outfit med våra experter.