Vårt motto? Do good. Feel good. 

Våra principer är mycket viktiga för oss & därför lever vi också efter dem!
VI hoppas att vi kan inspirera dig, så att vi tillsammans kan göra världen lite bättre varje dag! 

Vegan & PeTA-certifiering

Fler veganska alternativ? You asked, we listened!
Allt fler kunder väljer en vegansk livsstil och vill ha helt djurfria produkter, inte bara när det gäller kost, utan även när det handlar om mode.
Därför utökar vi vårt utbud av accessoarer kontinuerligt med veganska alternativ, som är certifierade av PeTA. 

Vi kompromissar inte när det gäller djurens välbefinnande!

Vi använder även material av animaliskt ursprung i våra produkter. Men för att du ska kunna glädja dig över supermjuk kaschmir eller förstklassigt skinn, är det mycket viktigt för oss att alla djur i vår värdekedja behandlas med respekt och i enlighet med de fem friheterna som definierats av Farm Animal Welfare Council.
Vi avstår helt och hållet från päls och olika ulltyper där man inte kan garantera att djuren behandlas väl. Detta gör vi fram till att det finns goda standarder och mer transparens för djurhållningen.
 

IMG_0013 (1)

Var börjar hållbarheten hos Esprit? Hos medarbetarna.

Alla pratar om hållbarhet och många vill göra förändringar. Men inte alla vet hur man verkligen lever hållbart i vardagen.
Vi tror att det bästa är att vi lär oss av varandra. Därför har vi satt upp en ”Grön vägg” på vårt huvudkontor i Ratingen.
På denna vägg kan anställda hos Esprit skriva upp tips, knep och råd om hur de tillämpar hållbarhet i praktiken. På så sätt kan vi inspirera varandra och steg för steg börja leva ett mer hållbart och medvetet liv. 

Hero_Product_CradletoCradle_CMS_v2

Cradle to Cradle

Vi har infört  Cradle to Cradle ®-certifiering på guldnivå som produktstandard. Här framställs i första hand bara material som är ofarliga för hälsa och miljö.
Detta omfattar ansvarsfull hantering med kemikalier, men även med vatten- och energiresurser, minskat avfall och naturligtvis goda sociala villkor för alla som arbetar med tillverkning av våra varor.  
Mål till 2021: 50% av vår denim har Cradle to Cradle ®-certifiering på guldnivå. 

Esprit Flasche 2

Hejdå till plast!

Esprit är en zon som är fri från plastflaskor. Naturligtvis finns det något att dricka hos oss, men varje anställd på vårt huvudkontor har fått en egen snygg glasflaska. Denna kan man fylla gång på gång vid våra vattenstationer. 

piled-of-folded-textiles-1937336

Tvättar du redan på ett hållbart sätt?

Tvätta på rätt sätt, i stället för att slänga i onödan! För att du så länge som möjligt ska kunna ha glädje av dina favoritplagg från oss, får du här råd om vad du ska och inte ska göra när det gäller klädvård.
Vi förklarar steg för steg hur du kan tvätta, torka och stryka plagg på ett mer hållbart sätt.
För även småsaker som en lägre tvättemperatur leder till mindre energiförbrukning, vilket i sin tur har en positiv effekt på miljön. 

mail backgorund

Vårt mål: Så lite papper som möjligt

”Det är ju bara ett papper!” Är det? Om runt 6 500 anställda världen över varje månad får sina lönebesked hemskickade per post, blir det betydligt mer än bara ett papper. Vi försöker alltid att se saken i ett större perspektiv - och har därför beslutat oss för en helt pappersfri, digital version. Det sparar många, många pappersark varje månad och stora mängder koldioxid.

kantine light

Smaklig måltid i den gröna personalmatsalen

Även i vår personalmatsal fattas hållbara beslut. Vi lägger tonvikten på att alla grönsaker, frukt, mjölkprodukter och kött ska vara ekologiska. Och vi har som mål att ständigt kunna erbjuda fler ekologiska livsmedel: Under kommande år vill vi uppnå en andel på 90-100 %.
Vårt arbete för hållbarhet visar sig även i vårt nolltoleranskoncept gällande matavfall vid menyplaneringen.
Vi slänger inte rester, utan de används i följande dags menyutbud. 

Sustainable Blog Ecosia

Den gröna sökmotorn

Vi har gjort en ändring - för mer träd och noll koldioxid. På vårt huvudkontor i Ratingen surfar Esprits anställda nu på nätet med webbläsaren Ecosia. Den kostnadsfria, gröna sökmotorn använder sina vinster till globala återbeskogningsprojekt.
Över 85 miljoner träd har redan planterats. Och eftersom alla använder en sökmotor varje dag - varför inte välja en som dessutom leder till att fler träd planteras?  

SPANA IN NU 

06_Asset

Green Delivery – Vi har klimatneutrala leveranser

Vi vill inte bara erbjuda dig hållbara varor, utan även att dina favoritartiklar ska komma hem till dig så miljövänligt som möjligt. Därför har vi våra egna lagerlokaler i Europa och i Asien. På så sätt kan vi som ett internationellt företag hålla leveransvägen relativt kort.
Dessutom skickar vi allt som lämnar vårt lager klimatneutralt. Vad innebär då detta?
De utsläpp som uppstår när våra varor är på väg till dig kompenserar vi på annat sätt, t.ex. genom miljö- och nyplanteringsprojekt.  

Vår service för dig

Vad sägs om 15% rabatt?

Följ oss på Instagram & utnyttja din rabatt

Värdecheck 100 kr

Bli medlem i Esprit Friends & utnyttja många förmåner.

Personal shopping

Kom in i våra butiker och hitta din perfekta outfit med våra experter.