new-arrivals-arrow
KONTAKT &
FEEDBACK
Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Om du surfar vidare på vår sida ber vi dig acceptera cookiepolicyn. Läs vidare
9393-image-blog-sustainable-archroma-kw15

EarthColors® från Archroma: Mindre avfall, mer stil


Nu använder vi EarthColors® från Archroma i våra kollektioner. Det är färger som kommer från naturen och säkerställer att vi förbrukar mindre resurser vid färgningen. De textila färgämnena är återvunna från ej ätbart avfall från jordbruksindustrin eller med vegetabiliskt ursprung. Hit hör till exempel blad, frukt- eller nötskal. Samtidigt minskas vatten- och energiförbrukningen tack vare den fullständigt spårbara EarthColors®-tekniken. Det faktum att industriavfall inte kasseras, utan bearbetas vidare, bidrar till cirkulär ekonomi. Det är bra för miljön och även fantastiskt snyggt. Varje exemplar är unikt - lika unikt som du!
 

9393-image-blog-sustainable-better-denim-kw17


Better Denim

Det är ingen hemlighet att vi älskar denim. Därför arbetar vi med att göra vårt denimutbud ännu bättre, för varje ny jeansmodell. Bättre betyder hållbarare för oss. Mer ekobomull, fler återvunna fibrer och mindre användning av vatten, energi och kemikalier i tillverkningsprocessen, med andra ord.

Upptäck artiklarna
 

9393-image-blog-sustainable-vegan-peta-kw16


Vegan & PeTA-certifierad


Fler vegana alternativ? Du frågade, vi lyssnade! Allt fler kunder väljer en vegan livsstil och vill ha helt djurfria produkter, inte bara när det gäller kost, utan även ifråga om mode. Därför utökar vi vårt utbud av accessoarer kontinuerligt med vegana alternativ som är certifierade av PeTA. 
 

Shoppa vegana artiklar

9393-image-blog-sustainable-tierwohl-kw14


Vi kompromissar inte när det gäller djurens välbefinnande!

Vi använder även material av animaliskt ursprung i våra produkter. Men för att du ska kunna glädja dig över supermjuk kaschmir eller förstklassigt skinn, är det mycket viktigt för oss att alla djur i vår värdekedja behandlas med respekt och i enlighet med de fem friheterna som definierats av Farm Animal Welfare Council Vi avstår helt och hållet från päls och olika ulltyper där man inte kan garantera att djuren behandlas väl. Detta gör vi fram till att det finns goda standarder och mer transparens. 

Upptäck mer
 

9393-image-blog-sustainable-mitarbeiter-kw13


Var börjar hållbarheten hos Esprit? Hos medarbetarna.


Alla pratar om hållbarhet och många vill göra förändringar. Men inte alla vet hur man verkligen lever hållbart i vardagen. Vi anser att det bästa är att lära av varandra. Därför har vi satt upp en ”Grön vägg” på vårt huvudkontor i Ratingen. På denna kan anställda hos Esprit skriva upp tips, knep och råd om hur de tillämpar hållbarhet i praktiken. På så sätt kan vi inspirera varandra och steg för steg leva mer hållbart och medvetet.
 

06_Asset


Green Delivery – Vi har klimatneutrala leveranser

Vi vill inte bara erbjuda dig hållbara varor, utan även att dina favoritartiklar ska komma hem till dig så miljövänligt som möjligt. Därför har vi våra egna lagerlokaler i Europa och i Asien. På så sätt kan vi som ett internationellt företag hålla leveransvägen relativt kort. Dessutom skickar vi allt som lämnar vårt lager klimatneutralt. Vad innebär då detta? De utsläpp som uppstår när våra varor är på väg till dig kompenserar vi på annat sätt, t.ex. genom miljö- och nyplanteringsprojekt.

9318-image-blog-cradle-to-cradle-2


Cradle to Cradle
 

Vi har infört Cradle to Cradle®-certifiering på guldnivå som produktstandard. Här framställs främst material som är ofarliga för hälsa och miljö. Detta omfattar ansvarsfull hantering med kemikalier, men även med vatten- och energiresurser, minskat avfall & naturligtvis goda sociala villkor för alla som arbetar med tillverkning av våra varor.

Mål till 2021: 50% av vår denim har Cradle to Cradle®-certifiering på guldnivå.

9237-image-blog-bericht-goodbye-plastic-update-bild


Hejdå till plast!

Esprit är en zon som är fri från plastflaskor. Naturligtvis finns det något att dricka hos oss, men varje anställd på vårt huvudkontor har fått en egen snygg glasflaska. Denna kan man fylla gång på gång vid våra vattenstationer.

9237-image-blog-bericht-nachhaltig-waschen-bild


Tvättar du redan på ett hållbart sätt?


Tvätta på rätt sätt, istället för att slänga! För att du ska kunna ha glädje av dina favoritplagg från oss längre får du här råd om vad du ska & och inte ska göra när det gäller klädvård. Vi förklarar steg för steg hur du kan tvätta, torka och stryka plagg på ett mer hållbart sätt. För även små saker som en lägre tvättemperatur leder till lägre energiförbrukning, vilket i sin tur har en positiv effekt på miljön. 
 

UPPTÄCK TIPS 

 

ECOSIA


Den gröna sökmotorn 


Vi har anpassat oss – och målet är fler träd och noll koldioxid. På vårt huvudkontor i Ratingen surfar Esprits anställda nu på nätet med webbläsaren Ecosia . Den kostnadsfria, gröna sökmotorn använder sina vinster till globala återbeskogningsprojekt. Över 85 miljoner träd har redan planterats. Och eftersom alla använder en sökmotor varje dag - varför inte välja en som dessutom leder till att fler träd planteras? 

SPANA IN NU
 

9237-image-blog-bericht-gruene-kantine-bild


Smaklig måltid i den gröna personalmatsalen 


Även i vår personalmatsal fattas hållbara beslut. Vi lägger tonvikten på ekologiska grönsaker, frukt, mjölkprodukter och kött. Och vi har som mål att ständigt kunna erbjuda fler ekologiska livsmedel: Under kommande år vill vi uppnå en andel på 90 - 100 %. Vårt arbete för hållbarhet visar sig även i vårt nolltoleranskoncept gällande matavfall vid menyplaneringen. Vi slänger inte rester, utan de används i följande dags menyutbud.
 

9237-image-blog-bericht-papierfrei-bild


Vårt mål: Så lite papper som möjligt 


”Det är ju bara ett papper!” Är det? Om runt 6 500 anställda världen över varje månad får sitt lönebesked hemskickat per post varje månad blir det betydligt mer än bara ett papper. Vi försöker alltid att se saken i ett större perspektiv - och har därför beslutat oss för en helt pappersfri, digital version. Det sparar många, många pappersark och stora mängder koldioxid. 
 

  • Världens största Esprit-sortiment
  • Frakt endast 9,99 kr.
  • BETALNING MED KONTOKORT
  • KOSTNADSFRIA RETURER
  • ESPRIT FRIENDS (3 % BONUS)