Mode kan ha en stor kraft i sig. Det kommunicerar attityd & mod och uttrycker din stil och din inställning till livet.

Lär känna vår kampanjprofil Dennis Okwera och hans berättelse. Hans kärlek till färg, hans mod och hans livsglädje är tätt sammankopplade - och nu är det din tur att hitta dina favoritartiklar för din alldeles egna berättelse.

Spännande basplagg med nya detaljer

Intervju

Dennis Okwera


"Om jag hade haft superkrafter, skulle jag berätta för mitt yngre jag att allt är möjligt.

Du klarar det! Saker kommer att ändra sig."


Jag är Dennis Okwera.
Jag är modell, jag bygger och är skådespelare. Jag är dessutom biovetare och har otaliga gånger varit på flykt från rebellerna i mitt hemland. Under dessa tillfällen var det ofta min farmor som bar mig på ryggen och tog mig till en säker plats.

Jag är född i norra Uganda.
När jag var 11 år flydde min far, min bror och jag till Storbritannien. När vi anlände var det råkallt ute och vi var praktiskt taget hemlösa, men jag var tacksam över att vara vid liv.


Jag kommer fortfarande ihåg mycket av mitt liv i Uganda. Det var supersvårt att lämna kvar vänner och familj där, utan att kunna förvissa mig om att de är i säkerhet. Jag skickade dem kläder, munskydd och hygienartiklar för flickor och startade min egen välgörenhetsorganisation som jag namngav efter min egen hemort – Lumule Foundation.


Kan ni tänka er, jag åkte på kvällarna till stormarknader och köpte upp alla hygienartiklar som jag kunde få tag i och skickade allt till mina nära och kära. ”Det var det bästa som du någonsin har skickat till oss”, sa min faster. Flickorna kan på så sätt gå i skolan och utbilda sig utan att riskera att bli bortgifta alldeles för tidigt.

Jag drömmer om att kunna starta en naturlig fristad tillsammans med en pålitlig kommun och bygga en skola för barnen. De behöver en säker plats där de öppet kan prata med varandra. 
Mental hälsa är superviktigt och det kostar inget att vara vänlig och snäll. 

Jag tror verkligen att mitt arbete kan göra skillnad.  Mode har på så sätt en stor kraft. Jag pratar med stor passion om var jag kommer ifrån och är stolt över vad jag kan uträtta, det är något som jag alltid har drömt om.  

Människor kan skapa förändring och vi kan förbättra så mycket för den här planeten. Den här underbara jorden, som vi under så många år tagit för given. 
Jag tror på uthållighet. 
Oavsett hur många gånger jag faller, ställer jag mig alltid upp igen och går vidare. 


Låt oss skapa en ny berättelse.“