new-arrivals-arrow
KONTAKT &
FEEDBACK
Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Om du surfar vidare på vår sida ber vi dig acceptera cookiepolicyn. Läs vidare

Filtrera & sortera

Storlek

Färger

Sortera

Vy:
Produktvy utan modell
  • Världens största Esprit-sortiment
  • Frakt endast 9,99 kr.
  • BETALNING MED KONTOKORT
  • KOSTNADSFRIA RETURER
  • ESPRIT FRIENDS (3 % BONUS)

Ballerinaskor från Esprit

Det är länge sedan ballerinaskor befriade sig från sin små-flicke-image - den låga, feminina skon har under tiden blivit till en del i vår garderob som vi inte vill vara utan och dessutom till en allrounder till alla våra outfits. Oavsett om enkel eller elegant, om läder, lack eller textil, med rosetter, snörning, pärlor eller tryck, om sportigt låg eller elegant med klack: Ballerinaskor är en underbara allt-i-allo som ser lika snygga ut till en kjol eller klänning som till avslappnade chinos eller smala jeans. Mycket feminina och ändå helt bekväma i alla situationer: Ballerinaskor gör det med lätthet.

Ibland sportiga, ibland eleganta, avslappnade och trendiga, men alltid lätta och bekväma

Mars månad har goda nyheter med sig: En väninna som du tidigare arbetade ihop med, kommer att tillbringa ett år i Paris, där hon kommer att ta hand om ett projekt för firman hon arbetar för. Hon ringer till dig och frågar om du inte skulle ha lust att komma och hälsa på henne. Du behöver inte fundera länge. En varm vårmorgon landar du på flygplatsen Charles du Gaulle. I en bekväm rese-outfit med ballerinaskor i lack, svarta treggings och en stickad cardigan, kramar du om din väninna. Ni går direkt till taxibilarna utanför byggnaden och tar första bästa till din väninnas lägenhet som befinner sig mitt i Montmartre. När du frågar om stans sevärdheter, ruskar din väninna skrattande på huvudet - de vanliga turistmålen som Eiffeltornet, Louvre och Champs-Elysées är det inte fråga om. Istället vill hon visa dig sina personliga favoritkvarter, så att du kan lära känna Paris från dess mest spännande sida. Det är förvånansvärt varmt så du tar snabbt på dig en a-linje-kjol, en mjukt fallande topp och romantiska ballerinaskor i skinn och med rämmar innan din väninna tar med dig på en tur genom Marais, ett historisk kvarter full av charmiga, slingrande gator och gränder. Medan ni strosar förbi de små affärerna och romantiska restaurangerna, berättar hon för dig om sitt projekt och livet i den metropolen. Vid en liten plats mellan ett par husrader upptäcker ni slutligen ett gammaldags café. Med en espresso och jättegoda macarons i olika färger berättar du om de senaste månadernas viktigaste händelser. Ni skrattar mycket och smider planer för de kommande dagarna.

Bra för dina fötter, perfekta till en feminin outfit - Ballerinaskor är bra på mycket

Efter att ni i lugn och ro har sovit ut nästa morgon, bär det av till Quartier Latin. Det livliga studentkvarteret är idealiskt för att flanera, shoppa eller bara gå omkring och kolla, men framförallt överraskar kvarteret dig med sin mångfald. Avslappnad, men med en typisk fransk elegans i färgade ballerinaskor i velours, dark denim stuprörsjeans och en chiffongtopp, din väninna i capribyxor, en mjukt fallande jerseyblus och ballerinaskor i läderlook och rosett låter ni er fångas av livet på gatorna, äter lunch på en typisk, liten restaurang och njuter hela dagen av det färgstarka livet i kvarteret. På kvällen är det dags för Paris nattliv. Din väninna känner till en club i närheten av Bastille, där rätt ovanliga band brukar spela musik. Snyggt stylad i lysande skinny- jeans och en vattenfallstop och ballerinaskor med kilklack går ni ner för trapporna till klubben som befinner sig på källarvåningen. Musiken är hög och det är packat med folk där inne, men du fascineras direkt av musiken som är en blandning av chanson och swing. Du klarar nätt och jämt av att beställa ett par drinkar i baren innan ni fångas av den entusiastiska atmosfären och börjar dansa tillsammans med de glada människorna runt omkring dig.

Den sista dagen på korttrippen tar sin början. Du tar dig tid att vakna till ordentligt. Efter en dusch bestämmer du dig för en bekväm outfit i ljusa chinos, en v-ringad kort kashmirtröja och låga ballerinaskor med hålmönster och gummisula. Sedan bär det av till cafét, där din väninna redan har hunnit bli stammis och som inte ligger långt från hennes lägenhet. Stilrent med en stor kopp med café au lait och nybakade croissanter sitter du länge vid det runda bordet och försöker dig på en fransk morgontidning. I bakgrunden spelas musik på låg volym. Ni pratar lite till om gårdagens härliga kväll och du känner att du skulle vilja sitta kvar på det här viset hur länge som helst. Men det är tyvärr snart redan dags att åka. Ännu en lugn promenad genom Montmartre, ett par foton med er båda och sedan bär det av till flygplatsen - med det fasta beslutet att snart komma tillbaka.

Visa fler...
Visa mindre...