new-arrivals-arrow
KONTAKT &
FEEDBACK
Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Om du surfar vidare på vår sida ber vi dig acceptera cookiepolicyn. Läs vidare

Filtrera & sortera

Storlek

Färger

Märke

Sortera

Vy:
Produktvy utan modell
  • Världens största Esprit-sortiment
  • Frakt endast 9,99 kr.
  • BETALNING MED KONTOKORT
  • KOSTNADSFRIA RETURER
  • ESPRIT FRIENDS (3 % BONUS)

Tröjor och stickat från Esprit

Det finns ingen garderob som klarar sig utan tröjor. Tröjor och stickade damtröjor är mode att trivas i och samtidigt viktiga basics. Klassiska eller trendiga snitt, olika material och raffinerade detaljer får damtröjor att stråla i en ny look. En figurbetonad kashmirtröja i mjukt kvinnligt snitt, avslappnad komfort i en bommullssweater eller mysig stickad tröja med stor polokrage, allt är möjligt. Vi älskar tröjor för att de är anpassade till var och en av våra stilar på ett så bekvämt, härligt, oberört sätt och för att de alltid låter sig kombineras med något nytt. Det är det som får tröjor att bli äkta fashion essentials och favoriter i alla lägen.

Klassiska, trendiga, smekande - damtröjor är mångsidiga följeslagare

I den mjuka skymningen är du på väg hem från kontoret. Det var en lång dag, den sista efter en jobbig vecka, full med möten och utmaningar. Trött öppnar du dörren till din lägenhet, låter skorna och väskan dimpa ner på hallgolvet och drar av dig din v-ringade kashmirtröja och drar på dig ett par leggings och en mysig oversized- pullover. Det enda du vill just nu är att lägga dig på soffan med en kopp te och en bra bok - då ringer telefonen. Din väninnas upprymda röst får dig att vakna till liv: hennes morbror som bor en halv mil norr om Visby har bjudit henne till Gotland för att vara med på fårklippning ett par dagar. Så här på sensommaren innan vinterullen börjar komma har ullen en särskild lyster och det är den perfekta tiden för fårklippning - det är något du bara inte får missa!

När din väninna parkerar bilen utanför tidigt nästa morgon, finns det inte ett spår kvar av trötthet hos dig. I vintage-jeans, sneakers och en lätt, finstickad cardigan slänger du in resväskan i bagageutrymmet och hoppar in i bilen. I det vackraste morgonljuset, med hög musik, bär det av söderut mot Nynäshamn. Ni har inte bråttom, det är bara sex mil och ni har gott om tid kvar innan båten går. Sent på eftermiddagen hittar ni den stenlagda gårdsinfarten och det gamla godset i gråsten som din väninnas morbror tog över av sin pappa. Med ett brett leende kommer morbrodern gående mot er, hans fru, de två vuxna sönerna och två rufsiga hundar är också glada att ser er. Medan morbrodern välkomnar er storstadstjejer på bredaste gotländska, snappar hans fru åt sig en av resväskorna och tar tag i din väninnas mjuka polotröjas ärm för att visa er gästrummet. Det finns ingen tid för vila. Grannarna, vars får också ska klippas, kommer över med en mustig kajpsoppa och till det serveras gotländsk dricke. Ni sitter kvar länge tillsammans på godsets bakgård. Vissa gotländska ord får din väninna översätta för att du ska kunna hänga med i allt prat. Den här sensommarkvällen har du en grovt stickad mohairtröja på dig, lycklig och belåten över att du tackade ja till det här spontana äventyret, tittar du upp i den klara skymningshimlen.

Stickade damtröjor - från elegant angora till mysig mohair

Nästa dag väcks ni av frun i huset med en kopp starkt kaffe och färskt bröd från det där stenugnsbageriet som bara har öppet över sommaren - och sedan börjar instruktionerna för dagens arbete. Du, i en enkel bomullströja och chinos, din väninna i de där urtvättade jeansen som är så snygga och en stretchig finstickad tröja står ni och sorterar den mjuka ullen efter dess färg och lägger ner den i stora papperssäckar. Du blir imponerad över hur skickliga husets söner är på att klippa fåren och hur de verkar ha koll på varje handtag. Dagens arbete avbryts endast av en lång lunch på godsets bakgård, idag serveras fårsmäcka, en sorts gotländsk pannbiff och en sval gotlandsdricke till det. Sedan är det dags att gå tillbaka till arbetet. Först när skymningen sakta sänker sig över den gotländska slätten, samlas arbetsredskapen ihop och alla går in i huset, där en varm dusch och en underbar middag väntar på dig. Trött, mätt och belåten går du sedan över ängen till den låga stenmuren som omger gården. I jeans och en finstickad kashmirtröja, och din väninna i ribbleggings och en v-ringad tröja i ullblandning, sitter ni tysta i mörkret och låter dagens händelser sväva förbi i tankarna. Imorgon är det dags igen - och du ser verkligen fram emot det.

Visa fler...
Visa mindre...